Recept: meiraapjes gevuld uit de oven

mei 12, 2014

1 Verwarm de oven voor (elektrisch: 200 °C / hetelucht: 175 °C / gas: stand 3). Snijd de bovenkant van de meiraapjes en schep het vruchtvlees uit de raapjes. Zorg ervoor dat dbuitenkant van de raapjes niet beschadigt. Verdeel vlokjes over de raapjes van 2 el kokosolie en zet ze ca. 25 minuten in de voorverwarmde oven.
2 Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Pel en snipper de knoflook en de ui. Maak de peterselie schoon en hak hem fijn. Snijd de rode peper in de lengte door, verwijder de zaadlijsten, maak de peper schoon en hak hem fijn. Bak het vruchtvlees van de meiraapjes samen met de rode peper, de knoflook en de ui ca. 3 minuten in 1 el olie. Voeg de peterselie toe. Breng op smaak met zout en peper.
3 Giet de rijst af en laat hem droogstomen. Roer de rijst door het rodepepermengsel. Voeg de zonnebloempitten toe. Breng het mengsel op smaak met zout en peper.
4 Vul de raapjes met het rijstmengsel en verdeel de ricotta erover. Zet de meiraapjes nog ca. 5 minuten in de oven. Serveer direct.
Vulling die je eventueel overhoudt, kun je prima bewaren. Schep er wat ricotta doorheen en je hebt de volgende dag een lekkere rijstsalade.

Meiraapjes