smaken van kiemen

februari 11, 2017

Verschillende kiemen smaken verschillen
Broccoli
Broccolikiemen zijn een jonge versie van de broccoliplant en hebben een milde, broccoli-smaak. De kiemen zijn lekker bij vis gerechten en op belegde broodjes.
Rode radijs
Rode radijskiemen lijken erg op de gele radijskiem maar zijn nét even wat peperiger. Heerlijk op een broodje kaas, in salades en bij vleesgerechten.
Alfalfa
Misschien wel de bekendste kiemsoort. Alfalfa heeft een neutrale, frisse smaak en is erg lekker in salades en op belegde broodjes.
Erwt-Asperge
De erwt-asperge kiem is een groene, lange kiem die qua smaak dicht in de buurt komt van asperges. De kiem is geschikt als garnering, door salades en bijvoorbeeld in een wrap.
Rettich
Wie kent ze niet: radijsjes. Deze groene radijskiemen zijn lekker pittiger. Te gebruiken op een broodje kaas, door salades of bij vleesgerechten.