Recept: zoete aardappel met broccoli en sinaasappel

mei 12, 2014

Verwarm de oven voor op 180-200 ÂșC. Schil de aardappelen en snijd ze in parten. Meng er wat olie door. Verdeel ze over een met bakpapier beklede bakplaat en bestrooi met wat Keltisch zeezout. Bak in de oven in ca. 30-45 min. goudbruin en gaar. Keer elke 10-15 min.

Tegen het einde van de baktijd van de zoete aardappel:
Kook de broccoli in kleine stronkjes 4 min.
Doe ongeveer 100 ml sinaasappelsap in een pannetje en kook in. Breng op smaak met wat chilipeper en zwarte peper.
Bak een ui 1 min, en voeg knoflook toe. Bak 1 min. mee. Meng vervolgens de broccoli erdoor en verwarm nog 1 min.
Schep de aardappelen op een schaal en meng de broccoli+ ui erdoor. Besprenkel met de sinaasappel en smullen maar.