Biologische pastaschotel

mei 20, 2012

Ingredienten
300 g volkoren penne rigate (zak a 500 g, Biologisch)
1 winterwortel (zak a 1 kilo, Biologisch)
1 ui (netje a 750 g, Biologisch)
1 pak bladspinazie deelblokjes (diepvries, 450 g
3 eetlepels zonnebloemolie (fles a 1 liter, Biologisch)
2 schaaltjes tofu roerbak fijngekruid (a 200 g, Biologisch)
1 bekertje crème fraîche (125 ml, Biologisch)
6 eetlepels gemalen belegen kaas (zakje a 100 g, Biologisch)

BEREIDEN
Pasta koken volgens gebruiksaanwijzing.
Wortel schoonmaken en in blokjes snijden.
Ui pellen en snipperen.
Spinazie ontdooien in magnetron volgens gebruiksaanwijzing.
In braadpan olie verhitten.
Wortel en ui ca. 2 minuten bakken.
Tofu toevoegen en in ca. 4 minuten bakken.
Spinazie toevoegen en goed doorwarmen.
Crème fraîche erdoor roeren.
Op smaak brengen met zout en peper.
Groentemengsel door pasta scheppen.
Kaas erover strooien.