Kabeljauw met couscous, een mediterrane saus en maiskolf

oktober 2, 2015

Hoeveelheid:
Dit recept is bedoeld voor 2 personen

Ingrediënten:
1 handje Basilicum
1 stuk Paprika
1 teentje Knoflook
6 a 7 stuks Zongedroogde tomaat
1 stuk Sjalot of rode ui
200 ml Blikje kokosmelk
Tlp Hottie tomaat sambal
1 zakje Couscous
1 Bakje kabeljauw
2 stuk maïskolf
1 blokje kippenbouillon

Voorbereidingen:
Pel de sjalotten halveer ze en snij in halve ringen en pureer de knoflook.
Snij de paprika in repen en de zongedroogde tomaat in kleine stukjes.

Bereidingswijze:
Bak de paprika heet aan in een pan bak dit totdat het bijna gaar is. Voeg daarna de knoflook toe samen met de sjalot. Voeg als laatst de zongedroogde tomaat toe en even later de kokosmelk. Maak op smaak met een beetje sambal, bouillon en basilicum. Doe daarna de maïskolven in een pannetje met water totdat ze net onder staan en kook deze ongeveer 10 minuten. Kook de couscous volgens de verpakking en zet daarna meteen een pannetje op voor de kabeljauw. Zout de kabeljauw eerst en bak daarna op middel hoog uur op de huidkant totdat goudbruin. Draai daarna de vis om en bak nog heel even. Serveer samen met de rest.