Gevulde paprika’s met rijst (vegetarisch)

oktober 2, 2015

Hoeveelheid:
Dit recept is bedoeld voor 2 personen

Bereidingstijd:
20-40 minuten

Ingrediënten totaal:
2 stuk gele paprika’s
2 stuk groene of rode paprika’s
Eetlepel olijfolie
1 stuk ui (klein)
1 pakje vegetarisch  Gehakt
1 theelepel Komijn
½ blokje groentebouillon
2 eetlepel tomaten puree
200 gram wilde rijst
2-4 dl water
1 stuk maiskolf
1 stuk pepertje (groen of rood)
75 gram geraspte kaas

Materiaal:

Voorbereidingen:
De oven voorverwarmen op 180 graden.
Schil en snij de ui in blokjes.
Kook de mais in water in 10 minuten gaar en snij daarna de maïskorrels eraf met een mes.
Bereidingswijze:
De kapjes van de paprika’s snijden en voorzichtig de zaadlijsten verwijderen. (de paprika’s moeten ‘’heel’’ blijven). De olie verwarmen in een pan hierin de ui, chilipoeder, komijn, bouillonblokje tomaten puree en rijst toevoegen heel even bakken . daarna het water toevoegen en gaar koken op een klein vuurtje. Daarna als het water allemaal is opgenomen de mais, pepertjes en twee derde van de kaas toevoegen. Bak het vegetarische gehakt nog heel even aan en mix dit er ook doorheen. Vul hiermee de paprika’s en strooi de rest van de kaas eroverheen. Zet het dekseltje er weer op en doe in de oven voor ong. 15 minuten.
Afwerking en verzorging:
Als u ingredieënten overhoudt kunt u altijd een tomaten groentesoep maken.
De pepers zijn met pitjes een stuk scherper dan zonder. Wij adviseren daarom de zaadlijsten te verwijderen.